fbpx
 

Implantátumok

Az implantátum az elvesztett fog műgyökérrel való helyettesítése, mely többféle anyagból készülhet. Rendelőnkben titán implantátumokat helyezünk be.

Alkalmazásuk abban az esetben javasolt, amikor fogelvesztés miatt felborul a kontaktpont rendszer, a szemben lévő fogak kiemelkednek a sorból, a csont sorvadása elindul. Sajnos ezek a tünetek viszonylag rövid idő alatt jelentkeznek. Ilyenkor döntenünk kell, hogy melyik megoldást szeretnénk. Ebben segítünk Önnek!

Egy fog hiánya esetén

Ilyen esetekben híd pótlás is készíthető, de ha Ön nem szeretné ép fogait feláldozni, a foghiány pótlása egy implantátum behelyezésével megoldható. Ez egy hosszútávú, egyre szélesebb körben alkalmazott megoldás.

Több fog sorvégi hiánya

Nem kell kivehető pótlást eltűrnie, nem kell attól tartania, hogy kellemetlen helyzetbe kerül, fogsora kiesik vagy elmozdul. Két-három implantátum behelyezésével megoldható az Ön problémája.

Fogatlan állcsont

Viszonylag kevés implantátummal már stabillá tudjuk tenni a fogsorát. A rágófunkció helyreáll, az esztétikai igényeket tökéletesen kielégíti.

Több (6-8) implantátum már fix pótlás elkészítését teszi lehetővé. Az, hogy Önnek melyik megoldás a legmegfelelőbb, a szakorvossal való konzultációkor dől el.

Fontos!
Implantátumot viselő páciensek szájápolása speciális odafigyelést igényel, magas szintű szájhigiénét kíván meg. Meg kell tanítani páciensekkel a speciális eszközök használatát, a kivehető pótlások eltávolítását, behelyezését, ápolását.

Az implantáció lépései

Implantátumra rögzített fogpótlások

Korona

Rögzítése: 
– ragasztva
– csavarozva

Anyaga:  
– fémkerámia
– cirkónium
– préskerámia
– nemesfém

Híd

Rögzítése:
– ragasztva
– csavarozva   

Anyaga:
– fémkerámia
– zirkónium
– préskerámia
– nemesfém

Kivehető pótlások-Fogsorok

Rögzítése:
– stég
– locátor
– gömbfej

Jelentkezzen be rendelőnkbe!

+36 30 206 9230